|Recept:Gevulde bladerdeeg!|

Heey meiden! Welkom terug op mijn blog.
Het is al een tijdje geleden dat ik nog eens een recept heb geplaatst. Ik was nogal veel bezig laatste tijd met beauty producten en fashion.. Dat is mijn grootste passie! Koken doe ik wel meestal elke dag, dat is mijn dagelijks ritme. Ale, bij de meeste vrouwen/moeders toch wel. 
Nu, ik heb een heerlijk simpel kookgerechtje voor jullie vandaag, Bladerdeeg gevuld met kefta(gehakt)!!  De meeste kennen het wel he.. In de maand Ramadan die stillekes aan dichterbij komt inshallah maken wij 'de marokkanen' dan toch' gevulde bladerdeeg vaker omdat het een simpel, niet te zwaar gerechtje is dat je ook samen met een kom soep kan eten. 
Ik heb het afgelopen maand gemaakt voor een familiebezoek bij mij thuis. En ze vonden het heerlijk. Het bord met de gevulde bladerdeeg was al snel leeg en had het dan weer bijgevuld en dan weer snel terug leeg... Hihi. Twas duidelijk, ze vinden het ook heerlijk! 
Nu, kga jullie het recept eindelijk meedelen. 


Ingrediƫnten:
2 pakken bladerdeeg (10x per pak)
Halve kilo kefta
1paprika
1ui
Halve courgette
Halve aubergine
1 teen knoflook
Olijfolie 
2eieren (kloppen)
1blokje groentenbouilon
Halve koffielepel zout
Volle koffielepel paprika (kruiden)
Halve koffielepel peper

Bereiding: 
-->Laat de bladerdeeg ontdooien ondertussen.

Nu, Als eerste neem je een wok(pan) en zet het op het vuur, doe er beetje olijfolie in. Doe dan een teentje knoflook in. Als het goudbruin is voeg je de rest van de groenten bij: ui,paprika,courgette,aubergine. 
Na zo een 5 min laten bakken doe je de kefta ook erbij. En tot slot doe je de blokje groentenbouilon korrelig erover en dan kruiden! šŸ‘Œ

Leg de bladerdeeg allemaal zo op tafel. Neem de kefta met groentjes en laat het wat afkoelen.


Als het afgekoelt is, doe je beetje (zie foto) elke bladerdeeg.

Je neemt een vork en druk je aan de randjes van de bladerdeeg aan de voorkant, rechter-en linkerkant. 
Dan smeer je de geklopte eieren over de bladerdeeg. En je neemt terug de vork en prik 2 keer verspreid in de bovenkant van de bladerdeeg. Dan de oven in op 220graden, tot het goudbruin is vanboven.

En voilĆ , dan ben je klaar! 

 Veel succes allemaal & Smakelijk!
_____________________________________________________________________________

2 opmerkingen:

Laila zei

Ziet er heerlijk uit!

Salima zei

Dankuuwel! tes heerlijk :D